HAFTALIK SİMERİNİ“YAYCI’NIN MAKALESİNİN ZAMANLAMASI HİÇ DE TESADÜF DEĞİL”


HAFTALIK SİMERİNİ“YAYCI’NIN MAKALESİNİN ZAMANLAMASI HİÇ DE TESADÜF DEĞİL”

Makale Rumlar’da depreme ve endişe fırtınasına neden oldu… 

YİNE TUTUŞTULAR !

Haftalık Simerini “MEB’i Değiştirmek İçin İsrail’e Kıbrıs Parsellerini Hediye Ediyorlar” başlıklı haberinde Türkiye’nin, İsrail’i sözde “Kıbrıs MEB’inden parçalar sunarak cezbetmeye çalıştığını” yazdı.

 

Gazete Kıbrıs adasının, “Azerbaycan ile Ermenistan’ın Dağlık Karabağ sınırındaki savaşını bitiren Bayraktar TB2’ler sayesinde Türkiye’nin güvenlik şemsiyesi altında bulunduğunu belirterek Türkiye’nin Güney sahillerinde ve Geçitkale Havaalanı’nda üslenen bu İHA’ların RMMO ve özellikle sözde “Kıbrıs MEB’i” ile ilgili istihbarat topladığını” kaydetti.

 

Haberde “Bütün bunlar olurken, Mavi Vatan’ın babası yeniden vuruyor. Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ve Zeynep Ceyhan, Türk derin devletiyle tam ¬istişare içerisinde, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin şu parsellerini hediye ederek İsrail ile MEB sınırlandırma öneriyor:8’inci parselin köşesinden yüzde 7,50, 9’uncu parselin köşesinden yüzde 67, 10’uncu parselin köşesi ile 11 ve 12’nci parsellerin tamamı (haritaya bakınız)” denildi.

 

Rum ve Yunan hükümetlerinin Türkiye’ye uygulanmasını istedikleri ağır yaptırımlarla ilgili Avrupa Konseyi’nden karar çıkmamasına atıf yapılan haberde yaptırım kararı çıksa Türkiye, Kıbrıs’la ilgili gayrı resmi beşli toplantıya katılmayacağı için “aslında Rum ve Yunan hükümetlerinin de “yaptırımlara sıcak bakmadığı” iddia edildi.

 

Türkiye’nin beşli konferansta Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasında eşit egemenlik üzerinden siyasi eşitlik, iki devletçikteki ayrı yetki ve egemenlik kaynağından kaynaklanacak müşterek egemenlik, Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığının devam etmesi veya en azından İngilizlerinkine benzer askerî üs talep edeceği belirtilen haberde sözde Kıbrıs MEB’inin de aslan payı kendisinin olacak şekilde yeniden belirlenmesini ve paylaşılmasını isteyeceği öne sürüldü.

 

Devamla “Türk amiralin İsrail’i cezbetmek istediği makalesinin zamanlaması hiç de tesadüf değil” denilen haberde özetle şunlar ifade edildi:

“Elbette Kıbrıs Cumhuriyeti böyle bir şeyi kabul ederse o zaman İsrail neden Türkiye’nin kendisine sunduklarını kabul etmesin. Bu şartlar altında ok yaydan çıkıyor ve Kıbrıs’ın sadece mevcut devletlik yapısını değil aynı zamanda enerji kaynaklarının büyük bölümünü de kaybedeceği yeni bir jeopolitik ve enerji sahnesi ortaya çıkıyor. Ankara da Mavi Vatan politikasını hayata geçirmede bir adım daha atmış olacak. Konfederal nitelikli bir federasyon çerçevesinde Türkiye artık yalnız Kıbrıs’ın işgal altındaki Kuzey denizinde değil, İsrail’le birlikte Güney denizlerinde de meşru olacak. Yani iki ülke, dağılacak olan bizim devletimiz hilafına müşterek sakinler olacak.”




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi