6 ARALIK 2023 MANŞET


 

 

 

AVRUPA BİRLİĞİ, ADA GEÇEKLERİNİ VE KIBRIS TÜRK HALKININ İRADESİNİ YOK SAYARAK BİRLEŞİK KIBRIS YARATMA ISRARINDAN,ÇÖKMÜŞ/TÜKENMİŞ FEDERASYON HAYALİNDEN VAZGEÇMİYOR… 

         HEDEFLERİ KIBRIS’I ELENLEŞTİRMEK!

 

Avrupa Birliği üst düzey yetkililerinin organize bir şekilde, Adayı federal bir çözümle yeniden birleştirmek üzere yeni çalışmalar, şer planlar peşinde olduğu ortaya çıktı. 

 

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AB finansmanı ile Brüksel’de ağırlanan ‘seçmece’ Kıbrıslı Rum ve Türk gazetecilere brifing vererek, AB’nin Rum yanlısı, adaletten yoksun çağ dışı tutumunu, çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu. 

 

Sözcü Stano, iki devletli bir çözümün görüşülmesinin söz konusu olmadığını, Kıbrıs’ın birleşik bir ada olması gerektiğini söyledi. “Kıbrıs’ı terk etmiyoruz zira Kıbrıs biziz” diyen Peter Stano, Brüksel’in Türkiye ile ne yapacağının, bu ülkenin Yunanistan ya da Kıbrıs’la ne yapacağına bağlı olduğunu belirtti. Güney Kıbrıs ve Yunanistan’a yönelik faaliyetlerinin gölgesinde Türkiye’nin AB üyelik sürecine ilişkin bir soru üzerine Stano, Kıbrıs’ın AB için kırmızı çizgi olduğunu vurguladı.

 

Pile, Metehan ve ara bölgede yaşanan olayları da yorumlayan Stano, AB’nin, Kıbrıs'ta uygun, sonuç getirici ve BM zemininde bir çözüme ulaşılabilmesi müzakere edilebilmesi için gerek kamuoyu açıklamaları, gerekse diplomatik kanallarla müdahil olduğunu söyledi.Stano ayrıca, bu olaylara AB tarafından kamuoyu önünde açık tepki gösterilmemesinin, AB kurumlarının ve diğer üye devletlerin aktif olmadıkları anlamına gelmeyeceğini de vurguladı.

PETER STANO: “İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜN GÖRÜŞÜLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR, KIBRIS BİRLEŞİK BİR ADA OLMALIDIR” 

MARİO NAVA: “HEDEFİMİZ KIBRIS’I BM ÇERÇEVESİNDE YENİDEN BİRLEŞMEYE YAKINLAŞTIRMAK”

FEDERASYON’LA YATIP, BİRLEŞİK KIBRIS’LA UYANIYORLAR! 

KIBRIS TÜRK HALKININ İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İRADESİNE ZERRE KADAR SAYGILARI YOK… 

 

Geçtiğimiz günlerde Ada’nın her iki kesiminde temaslarda bulunan Avrupa Komisyonu’nun Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Müdürü Mario Nava Rum medyasına yaptığı açıklamada AB’nin, özellikle de Avrupa Komisyonu’nun çözüm çabalarına yardımcı olma sözüne sadık olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek “Hedefimiz Kıbrıs’ı BM çerçevesinde yeniden birleşmeye yakınlaştırmak için elimizden geleni yapmak” ifadelerini kullandı. Mario Nava, “Hedefimiz Kıbrıs’ı BM çerçevesinde yeniden birleşmeye yakınlaştırmak için elimizden geleni yapmak. Hepimiz Kıbrıslı Türklere ve Kıbrıslı Rumlara yeniden birleşmenin, Kıbrıslı Türkler için (AB’ye) tam entegrasyon anlamına gelecek faydalarını göstermek için daha çok şey yapmalıyız” dedi.

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi