15 KASIM 2023 MANŞET


KKTC’NİN 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ, CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

 

Kıbrıs Türk Halkının, Anavatan Türkiye’den ayrı düştüğü 1878’den bugüne sürdürülen varoluş ve özgürlük mücadelesinin en büyük kazanımı olan, halkımızın ve Anavatanımızın büyük özverileriyle binlerce Şehidimizin-Gazimizin kanıyla, canıyla kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40.yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz.

 

İLELEBET ÖZGÜRLÜK,İLELEBET BAĞIMSIZLIK,İLELEBET EGEMENLİK,

  

 İLELEBET KKTC, İLELEBET ANAVATAN

 

Bu anlamlı yıldönümünde, Devletimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız, ebedi liderimiz merhum  Rauf R. Denktaş’ı, varoluş mücadelemizin lideri merhum Dr. Fazıl Küçük’ü, kurtuluşumuzu borçlu olduğumuz Barış Harekatı’nın Başbakanı merhum  Bülent Ecevit’i ve yardımcısı merhum Necmettin Erbakan’ı, milli varoluş mücadelemizde hayatlarını seve seve feda eden Türk Mukavemet Teşkilatı mensuplarını, kahraman Mücahitlerimizi, Mehmetçiklerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi ise şükran duygularımızla anıyor selamlıyoruz.

***********************************************************************************************

ERSİN TATAR: “KKTC onurumuzdur,namusumuzdur…Kan ve can pahasına kurduğumuz devletimizden, sahip olduğumuz egemenliğimizden ve Anavatan Türkiye'nin garantörlüğü ile Türk askerinden vazgeçmeyeceğiz. 1974 öncesinin acı ve karanlık dolu günlerini bir kez daha yaşamayacağız”

 

CEVDET YILMAZ: “40 yıl önce esarete hayır diyen kardeşlerimiz özgür ve bağımsız KKTC’yi kurdular… Kutlu olsun nice 40 ve 100 yıllara inşallah”

 

ZORLU TÖRE: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuşması verilen onurlu bir var oluş mücadelesinin neticesidir. O günlerden bugünlere gelmek kolay olmamıştır.  Mücadelemize geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de sahip çıkarak haklı davamızı savunmaya devam edeceğiz”

 

ÜNAL ÜSTEL: “Cumhuriyetimiz tam 40 yıldır tüm zorluklara, baskılara ve ambargolara karşın, yaşatıyoruz, yüceltiyoruz ve güçlendiriyoruz”

 

FİKRİ ATAOĞLU: “Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruma ve daha da ileri taşıma sorumluluğuyla hareket ediyoruz"

 

DERVİŞ EROĞLU: “Ne mutlu bizlere ki cumhuriyetimizin, devletimizin 40’ıncı yaşını kutluyor, geleceğe umutla, güvenle bakabiliyoruz”

 

TAHSİN ERTUĞRULOĞLU: “Egemenliğimizin sembolü devletimiz KKTC’nin 40.yılını her zamankinden daha büyük coşku ve gururla kutluyoruz”

HAKAN FİDAN: “Bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri edinmesi için fedakarlıktan kaçınmayacağız”

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi