RUM YUNAN İKİLİSİNİN ZULMÜNÜ VE KATLİAMLARININ DÜNYAYA DUYURULMASINI, KIBRIS TÜRK HALKININ ANAVATAN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİYLE RUM TERÖRÜNE  KARŞI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ONURLU MÜCADELEYİ, MUKAVEMETİ  YANSITMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEĞİ DÜŞÜNÜLEN ‘BİR ZAMANLAR KIBRIS’ DİZİSİ,YAKIN TARİHİMİZDE YAŞANAN GERÇEKLERİ ÇARPITAN SENAROSU İLE TAM BİR FİYASKO OLDU.. DİZİ HAYALKIRIKLIĞI YARATIRKEN, TARİHİ HATALAR, UYDURMA HİKAYELER İZLEYENLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI; "GERÇEK BİR VAROLUŞ MÜCADELESİ" SLOGANIYLA GÖSTERİLMEYE BAŞLANAN YAPIM, DUYARLI VATANDAŞLARIMIZIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU. 

 

BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİNE TEPKİ GÖSTEREN DUYARLI VATANDAŞLAR, “‘BU SADECE BİR DİZİDİR, BELGESEL DEĞİL’ DİYEREK, ŞANLI TARİHİMİZİN ÇARPITILMASINA, ÖZELLİKLE VAROLUŞ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ LİDERLERİ DR.FAZIL KÜÇÜK VE RAUF DENKTAŞ’IN İSİMLERİ KULLANILARAK VERDİKLERİ MÜCADELENİN KÜÇÜMSENMESİNE,ONLARA HAKARET EDİLMESİNE VE SAYGISIZLIK YAPILMASINA DAHA FAZLA İZİN VERİLMEMELİDİR” DİYE AĞIR ELEŞTİRİ GETİRDİLER..

 

DİZİNİN YAYINA GİRMESİNDEN ÖNCE VE BÖLÜMLERİN YAYINLANMAYA BAŞLANMASININ ARDINDAN YAPILAN TÜM UYARILARA KULAKLARINI TIKAYAN, ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALMAYAN BAŞTA TRT, OLMAK ÜZERE SÖZKONUSU DİZİNİN SENARİST VE YAPIMCILARINA KARŞI TEPKİNİN HOŞ OLMAYACAK OLAYLARA NEDEN OLABİLECEĞİ BİLDİRİLDİ. TEPKİLİ VE KIZGIN BAZI VATANDAŞLARIN DİZİ SETİNİ VE OYUNCULARI HEDEF ALMA PLANLARI İÇERİSİNDE OLDUKLARININ HABER ALINMASI ÜZERİNE,GÖZÜNÜ PARA BÜRÜMÜŞ YAPIMCILARIN DİZİ SETİNİ APAR TOPAR TÜRKİYE’YE TAŞIMA, ÇEKİMLERE AYVALIK’TA DEVAM ETME GAYRETİNE DE LANET YAĞDI.

 

BÖYLE SAÇMA BİR ŞEY YAPILACAĞINA, HİÇ YAPILMASA DAHA İYİYDİ

KIBRIS TÜRK HALKININ, RUMA DİRENEN MUKAVEMET TEŞKİLATIMIZIN, LİDERLERİMİZ DR.KÜÇÜK VE RAUF DENKTAŞ İLE ARKADAŞLARININ ŞANLI VE ONURLU MÜCADELESİNE DAHA FAZLA SAYGISIZLIK YAPMAYIN

 

BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİNİ HEMEN YAYINDAN KALDIRIN!

GAVUR YAZSA, LİDERLERİMİZLE İLGİLİ BÖYLE DÜZMECE SENARYO YAZAMAZDI…

 

Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesi liderleri Küçük ve Denktaş'ın aileleri başta olmak üzere,halkın ve  Türk tarihçilerin diziye tepkisi sürüyor…

Dr. Küçük'ün oğlu Mehmet Küçük:Dizide en önemli hata bu insanların toplum liderini, bu mücadeleyi başlatanın ele alınmaması. O insan yok. Bir sahnede koyuyorsunuz ve Dr. Fazıl Küçük adı hiç geçmiyor. Kimse o toplum liderinin kim olduğunu bile anlayamıyor. 'Bu belgesel değil, kurgu' deniliyorsa, o zaman Rauf Denktaş deme Ahmet de, Fazıl Küçük deme Hasan de…Bu, kabul edilebilecek bir şey değil; çok büyük bir saygısızlık yapıldı. Bunun bir an önce telafisini istiyoruz. Umarım yetkililer bu konuda bir adım atacaklardır, çünkü senaryo bu nihayetinde; değiştirilebilir.”

Rauf Denktaş’ın kızı Ender Vangöl Denktaş:"Ne yazayım şimdi size “müfettiş” olarak adamıza gelerek örgütlemeye yardımcı olan ve savaşa hiç katılmamış Rıza Vuruşkan amcamızın, gösterdiğiniz gibi tek başına savaşarak bizi kurtarmadığını mı? Yoksa liderlerimizin, sizin bilmeyenlere göstermek istediğiniz korkak ve çaresiz olmadıklarını mı?... Tek isteğim bu senaryoyu içimizden hangi bilgisizin veya piyonun anlattığı ya da böyle olması gerektiği için mi yapıldığının açıklanması… Bunun cevabını vermek zorundasınız... Çünkü ben sizlerin ne yapmaya çalıştığının farkındayım. Tüm Yazdıklarımın arkasındayım. Tekrar edeyim tarih bu günlerde bu senaryoların içinde olup kendi senaryosunu yaratanları kara kalemle yazacak. Haberiniz olsun. Hiç utanma diye bir şey kalmadı. Yüzlerine tükürün yarabbi şükür derler. Yeni metotları bu…"

 


 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi