EOKA KASABI NİKOS SAMPSON’UN ANILARINDA AKTARDIĞI VE RUM-YUNAN ZİHNİYETİNİ HALEN YANSITAN MESAJLARINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ.

1974’te ANAVATAN Türkiye’nin gerçekleştirdiği Mutlu Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra  mahkum olduğu Kıbrıs’tan kaçan ve yıllarca Paris’te gizlenen Kıbrıs Darbesi’nin devrik Cumhurbaşkanı ve EOKA liderlerinden Nikos Sampson’un 1000 sayfalık anılarını,Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy ilk kez KIBRIS DİRENİŞİ VE ÇÖZÜM kitabında yayınladı. KKTC basınında ilk kez Volkan, misyonuna uygun olarak, bu anıları Mukavemetçi Kıbrıs Türk Halkı ve Büyük Türk Milleti ile paylaşıyor ve uyarıyor…

EOKA KATİLLERİNE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ

EOKA-C PUSUDA!

EN AZ 72 MASUM SİVİL KIBRISLI TÜRKÜ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ, YÜZLERCE TÜRKÜN ÖLDÜRÜLMESİNİN DE EMRİNİ VERDİĞİNİ ÖVÜNEREK ANLATAN KATİL SAMPSON’UN ANILARDAN SATIRBAŞLARI

HEDEF TÜRKLERİ AKDENİZ’E DÖKMEK!

“Şimdi ortak düşmanımız işgalci Türk ordusu ve kukla Kuzey Kıbrıs Devleti’dir. Her Kıbrıs yurttaşının görevi, ister solcu olsun ister sağcı olsun Türkleri Akdeniz’e dökmektir. Rauf Denktaş ve arkadaşlarının böbürlendiklerine bakmayın! Türk ordusu geri çekildiği gün hepsi İngiltere’ye kaçar.”

GİRNE’DE KAHVEMİ İÇECEĞİM!

“Kıbrıs Rum halkına, özellikle evlerini ve mallarını kaybeden ve yeni bir yaşam kurmak için çabalayan göçmenlere sıcak ve mücadeleci bir mesaj göndermek isterim. Kökümün dayandığı Maraşlıları, Magosalıları, Karpazlıları bir gün mutlaka topraklarımıza döneceğimiz konusunda temin etmek istiyorum. Türkler, Kıbrıs’tan kanlı veya kansız yollarla mutlaka atılacak. Türk askerleri bir gün denize dökülecek. Özgür Girne’de kahvemi içene kadar rahat durmayacağım.Tutsak topraklarımızı son karışına kadar kurtarmak hedefimizdir.”

DÜNYAYI TÜRK’E  DÜŞMAN EDİN!

 “Önce dünya kamuoyunu bizim tarafa çekecek ve Türklere düşman edeceksiniz. Kimse Denktaş’ın kukla devletini tanımayacak. Avrupa’da hiçbir devlet Türkiye’ye içten bir sempati beslemeyecek, beslese bile ifade etmeye çekinecek. ABD ve Rusya’yı, Rumların doğru, Türkiye’nin yanlış olduğuna sistemli bir propaganda ile ikna edeceksiniz. Ne zaman Kıbrıs veya Rum-Türk bahsi açılsa, insanlar otomatik olarak, ‘Türkler kasap gibi Rumları kestiler!’ lafını etmek mecburiyetinde hissetsin. Meydanı asla Türk lafazanlara bırakmayacaksınız.”

 

TÜRKLER BİRBİRİ İLE KAVGALI OLMALI,PARÇALANMALI!

“Sonra Türkler’in birbirine düşman olması gerek. Onları sağcı ve solcu diye böleceksiniz. Kuzey Kıbrıs’ta herkes birbiri ile kavgalı olmalı. Kıbrıs’taki Türk komünistleri destekleyeceksiniz. Komünistler, Denktaş’a karşı en tutarlı muhalefeti yapacaklardır. Hem Türkiye hem kuzey Kıbrıs içinden parçalanmalı. Biz neden ilk raundu kaybettik, çünkü sağcı-solcu diye parçalanmıştık ve birbirimizi yiyorduk. Türkler, bu ayrışmamız-dan faydalanıp adaya çıktı. Şimdi bunu  tersi olmalı. Türkler birbirinin boğazına sarılmış iken, geçmişten ders alıp bütünle-şen bizler onları adadan süpürüp atmalıyız.

ASALA VE PKK TÜRKİYE’Yİ VURMALI!

“ASALA ile Ermeniler bir yandan, PKK bir yandan, Türkiye’yi hep vurmalı! Ermeniler ile Kürtleri kestikleri yolunda Türklerin barbarlığına dünya inanmalı ki bu süreç içinde Rumlar otomatik olarak haklı duruma gelsin!

MENDERES VE ZORLU’YU VURACAKTIM!

“Onu öldürmeyi kafaya koymuştum. Ama sonra Menderes’i Avrupa’da vurmaktan vazgeçtim. Bir anda Türkler çok haklı bir konuma gelebilirdi. Sinsi, kavgacı bir Dışişleri Bakanları vardı: Fatin Rüştü Zorlu! 1958’de Menderes ile Zorlu’nun Atina ziyaretlerinde, Zorlu’yu EOKA olarak vurmayı kararlaştırdık. Gerekirse ben vuracaktım. Zaten benden başkası bunu yapamazdı! Yunan Gizli Servisi, ‘Bir halt karıştırırsanız, ayaklarınızı kırarız!’ diye sertçe uyarınca vazgeçtik.”     




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi