AVRUPA BİRLİĞİ LİDERLER ZİRVESİ’NDEN ŞANTAJ VE TEHDİTLE TÜRKİYE’Yİ YOLA GETİRME KARARI ÇIKTI!! TÜRKİYE ‘SALDIRGAN’ DİYE SUÇLANIRKEN YAPTIRIMLAR GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ; KIBRIS TÜRK HALKI YİNE YOKSAYILDI.

25-26 Mart tarihinde çevrimiçi konferans yöntemi ile toplanan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sonuç bildirgesinde,AB bir yandan Türkiye ile diyalog ve iş birliği mesajı verir görünürken diğer yandan yaptırım kartını masada tuttu. Türkiye ile ilgili ek kararlar Haziran ayında yapılacak zirveye bırakıldı; Türkiye izlenmeye alındı.

AB’nin Türkiye ile ilişkilerdetemel yönelimin yine aşamalı, orantılı ve tersine çevrilebilir bir şekilde olmak kaydıyla iş birliği imkanlarını artırmanın yollarını bulmaya çalışmak olduğu ifade edildi.Türkiye'nin önümüzdeki aylarda yapıcı tutumunu muhafaza etmesi ve güçlendirmesi halinde, AB'nin de Ankara ile daha yakın bağ için, ortak çıkarların olduğu konularda, kademeli olarak işbirliğini güçlendirecek adımlar atması öngörüldü.

AB Kıbrıs’ta Rum-Yunan ikilisini korumaya yönelik olarak mevcut adaletsiz ve yanlı siyasetini sürdürerek,Türkiye’nin hak-hukuk arayışını sonlandırmasını,geri adım atmasını ve taviz vermesini talep etti.

Haziran’dan önce taraflar arasında resmi müzakerelerin federasyon hedefiyle yeniden başlaması için dayatma peşindeler.

KIBRIS TÜRK HALKININ İRADESİNİ VE ADADAKİ VARLIĞINI, AYRI EGEMENLİK HAKKINI YOKSAYIP, ADANIN ELENLEŞTİRİLMESİ İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

AB VE ABD KIBRIS’IN YUNAN OLMASINI İSTİYOR !

ABD ile birlikte ortak Türkiye/Kıbrıs siyaseti oluşturan AB’nin Türkiye için yeni yol haritası, yapıcı tutum karşılığında teşvik, gerilimi artıracak adımlar karşılığında ise ağır sonuçlar doğurabilecek ekonomik yaptırımlar öngörüyor. AB’nin yapıcı tutum dediği, Türkiye’nin  Kıbrıs’ta,Doğu Akdeniz’de,Adalar Denizi’ndeki(Ege) hakkını-hukukunu aramasından ve Rum’un-Yunan’ın çeşitli oldubittilerle uluslararası anlaşmaları çiğneyerek  gaspettiği haklarını talep etmekten vazgeçmesi olarak değerlendiriliyor.

(Konu ile ilgili detay ve yorum Hüseyin Macit Yusuf ve Tugay Uluçevik köşe yazılarında)

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi