KKTC VE ANAVATAN TÜRKİYE’Yİ YERDEN YERE VURDULAR, HALKI İSYANA TEŞVİK ETTİLER, AYAKLANMA PROVASI YAPTILAR; TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNE YÜRÜDÜLER.. NETİCE: FİYASKO!

Dün amacı KKTC ve Türkiye makamlarını karalamak,aşağılamak ve hakaret etmek olan, barış ve huzur ortamını bozmak, devlet otoritesini yıkmak ve halkı ayaklanmaya teşvik etmek olan 5. Kolcu,bir grup Türkiye Büyükelçiliğine yürümek istedi. 

20 civarında marjinal örgüt ve siyasi partiden oluşan ve sayıları 100-150 kişiyi aşmayan hadsiz, kendini bilmez grup, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti devletleri ve makamları aleyhine slogan atarak, okunan bildirilerle sivil otoriteyi tanımadıklarını ilan etti,halka isyan ve başkaldırı çağrısı yaptı.

Sözde ‘kararlı mücadelelerini sürdüreceklerini’ bildiren, Rumlarla Birleşik Kıbrıs kurma hedefindeki bir avuç teslimiyetçi Rum sevici, sözde düşünce ve ifade özgürlüğü arkasına sığınarak, başta KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, devletimize, anavatanımıza ve kutsal değerlerimize saldırıda bulundu, Türkiye’yi ‘işgalci’,’faşist idare’ olarak suçlamaya, karalamaya ve hakaret etmeye yeltendi.

Sözde barış ve çözüm çığırtkanlığı yapan grup, özgürce yürüyüş düzenlediklerini ve istedikleri gibi konuşma yaptıklarını unutarak, KKTC’de faşist baskı olduğunu, düşünce ve ifade özgürlüğü olmadığını,iradelerinin gaspedildiğini iddia ederek KKTC Yönetimini gayrı resmi rejim olarak ilan etti. Ülkeyi yönetenleri ‘atanmış’ olarak niteleyen bu şaşkın grup daha yakın zamanda sandık başına giderek demokratik hakkını kullanan,iradesini sandığa yansıtan halkımıza da hakaret etti..

 

HADDİNİZİ BİLİN!

KKTC’DE KAOS YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR…

DEVLETİMİZ KKTC’YE ,ANAVATAN TÜRKİYE’YE VE MAKAMLARINA HAKARET,AŞAĞILAMA SUÇ DEĞİL MİDİR?TÜRKİYE’YE ‘İŞGALCİ’ DEMEKSUÇ DEĞİL MİDİR?  KUTSAL DEĞERLERİMİZE SALDIRI VE KARALAMA BEDAVA MIDIR? YAPANIN YANINA KAR MIDIR? BAŞSAVCILIK VE EMNİYET İLE ÜLKEYİ YÖNETEN MAKAMLAR DEVLETİMİZİN ALTINI OYMAYA ÇALIŞAN,ÇOĞU DEVLET MEMURU BU 5.KOLCULARA KARŞI HEMEN HAREKETE GEÇMEK İÇİN NE BEKLİYOR?

“Kıbrıs sorununda erken çözüm ve barış için mücadeleyi büyüteceğiz. Bu bağlamda emek, demokrasi ve barıştan yana siyasi parti, sendika ve örgütler olarak, dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız” açıklamasıyla esas amaçlarını ortaya koyan teslimiyetçi,Rum işbirlikçisi,federasyoncu grup, Emniyet Güçleri’nin etten duvar barikatını aşamayarak Türkiye Büyükelçiliğine ulaşamadan dağıldı…

Marjinal sendika,siyasi parti ve örgütlerin yürüyüş sırasında taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlar tamamen suç oluştururken ,ülkeyi bölmeye,parçalamaya,güçsüz düşürmeye yönelik olduğu dikkatlerden kaçmadı: “Korkmuyoruz. Susmayacağız.Sokak Bizi Çağırıyor”,“Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz”,“Erken çözüm ve barış için mücadeleyi büyüteceğiz”, “Yardıma alıştınız,Emir aldınız,Bizi Sattınız”, “Erdoğan sana boyun eğmeyeceğiz”, “Kıbrıs Kıbrıslılarındır”, “Ankara elini yakamızdan çek”, “Biat değil,özgürlük”, “Faşizme ve işgale karşı omuz omuza”…

Eyleme destek veren barış ve huzurumuzu bozmaya yeltenen, halkı ayaklanmaya ve isyana teşvik eden siyasi parti ve örgütler:

Sol Hareket, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Bağımsızlık Yolu (BY), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Devrimci Komünist Birlik (DKB), Baraka Kültür Merkezi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, İngiltere Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği (KTDD), Biat Değil Özgürlük Grubu, Toplumsal Hareket Platformu, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi, Bu Vatan Bizim İnisiyatifi

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi