ANAVATAN TÜRKİYE’DEKİ VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK, AYDINLIK GAZETESİ’NDEKİ KÖŞESİNDE KKTC’NİN TANINMASININ DOĞRU BİR STRATEJİ İLE MÜMKÜN OLDUĞUNU,BU YÖNDE ÇALIŞMALARIN YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ YAZDI.

DÜNKÜ AYDINLIK GAZETESİ’NİN MANŞETTEN VERDİĞİ ‘DOĞU AKDENİZ’DE MAVİ KURMAYLIK’ BAŞLIKLI KÖŞE YAZISINDA PERİNÇEK, TÜRKİYE’YE TEHDİDİN ABD-İSRAİL EKSENLİ, ODAĞI’NIN İSE DOĞU AKDENİZ OLDUĞUNU,BU TEHDİDİ ÖNCELİKLE ÖZ GÜCÜMÜZLE İKİNCİL OLARAK DA TÜRKİYE-RUSYA İTTİFAKIYLA SAVUŞTURABİLECEĞİMİZİ VURGULADI. PERİNÇEK BU İTTİFAKINASTANA SÜRECİ’NDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ İRAN’I DA KAPSADIĞINI BELİRTTİ.

 

DOĞU AKDENİZ’DE MAVİ VATANIMIZI SAVUNMAK İÇİN MAVİ KURMAYLIĞA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZENVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK,MAVİ VATANDA KURMAYLIĞIN ÖNGÖRDÜĞÜ ÖNCELİKLİ GÖREVİ DE AÇIKLADI

 

 “MAVİ VATANDA ÖNCELİKLİ GÖREV KKTC’NİN TANINMASIDIR”

 

Perinçek, KKTC’nin tanınmasının, Doğu Akdeniz’deki tehdide karşı uluslararası ittifak birikimini harekete geçirecek en etkili uygulama olacağını yazdı.

 

Yazısında KKTC’yi kimin tanıyıp kimin tanımayacağı hususunda görüşlerini de aktaran Perinçek, KKTC’yi tanıyabilecek ülkeler arasında Rusya Federasyonu,Abhazya Cumhuriyeti, Azerbaycan, İran, Macaristan,Libya,Katar, Irak, Suriye ve Lübnan, Venezuela,Pakistan,Bangladeş,Küba, Orta Asya’nın Türk dilli devletleri, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin olabileceğini belirtti.

 

KKTC’nin tanınması için zemin vardır diye yazısını sürdüren Perinçek şunları belirtti: “Yeter ki biz, kimlerin tanıyacağını bilelim ve ona göre siyaset oluşturalım. 

İran İslam Cumhuriyeti’nin önemli devlet adamlarından Sayın Devletabadîile Ankara’da yaptığımız görüşmede İran’ın KKTC’yi tanıma girişiminin o tarihte hangi Atlantik bağlantıları nedeniyle önlendiğine o görüşmeye KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Özel Büyükelçisi olarak katılan Hüseyin Macit Yusufda tanıktır. 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi