18 EKİM KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE, KIBRIS TÜRK HALKI’NIN İRADESİNİ, EGEMEN EŞİTLİĞİMİZ DOĞRULTUSUNDA İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ SAVUNAN,ANAVATAN TÜRKİYE’YE BAĞLI VE MİLLİ DAVAMIZIN ATEŞLİ SAVUNUCUSU ERSİN TATAR’DAN YANA KULLANMASIYLA RUM-YUNAN İKİLİSİNİN ŞER OYUNU BOZULDU.

 

RUM-YUNAN İKİLİSİNİN ADAYI YUNAN YAPMA HEDEFİ, FEDERASYON ADI ALTINDA KIBRIS TÜRK HALKINI 2. SINIF VATANDAŞ YAPARAK YOK ETME VE ENOSİS’İ,MEGALİ İDEA PLANINI GERÇEKLEŞTİRME HEDEFİ KALICI BİR DARBE VE YARA ALDI.

 

 

TATAR GELDİ ,TAVİZCİ AKINCI GİTTİ, 

RUM-YUNAN NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

 

ANASTAS ve MİÇO’NUN 

PAÇALARI TUTUŞTU!

 

ANASTASİADİS AKINCI İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BERLİN GÖRÜŞMESİNE BAĞLI OLDUĞUNU BİLDİRDİ…

YAYGARA KOPARMAYA HAZIRLANIYORLAR! 

 

Çalmadığı Kapı,aramadığı lider kalmadı…

 

TAVİZCİ-FEDERASYONCU AKINCI’NIN GİTMESİYLE PANİĞE KAPILAN ANASTASİADİS 19 EKİM’DE BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES’E MEKTUP YAZDI.ERTESİ GÜN UÇAĞA ATLAYARAK ATİNA GİTTİ; YUNAN BAŞBAKAN MİÇOTAKİS İLE ACİL GÖRÜŞME YAPTI. SONRASINDA GARANTÖR İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON’U ARADI DESTEK İSTEDİ.AVRUPA BİRLİĞİ NEZDİNDE GİRİŞİMLERE BAŞLADI. 

Anastasiadis BM Genel Sekreteri Guterres’e yazdığı mektupta Kıbrıs Türk halkının 18 Ekim’de ortaya koyduğu iradesini yok saydı. Guterres Akıncı ile bıraktığı yerden,kopardığı tavizlerle müzakere etmeye hazır olduğunu bildirdi. Anastasiadis mektubunda, BM Genel Sekreteri’nin üstleneceği yeni bir girişime,25 Kasım’da Berlin’de gerçekleştirilen 3’lü görüşme esnasında varılan görüş birliği temelinde, Guterres’in üstleneceği yeni bir inisiyatife en kısa sürede katılmaya hazır ve kararlı olduğunu yineledi.

Anastasiadis’in Atina’da Miçotakis ile görüştükten sonra yaptığı açıklamasıyla Kıbrıs Türk halkının iradesi ile Cumhurbaşkanı Tatar’ın yeni Kıbrıs siyaseti ile ilgili kararlı tutumunu ciddiye almadığını göstermektedir.

Anastasadis“Kıbrıslı Türk lider tarafından bugüne kadar ortaya konulan tezlerin nihai talebi olmamasını diliyorum çünkü böyle bir durumda, anlaşılacağı gibi, bir sapma olur. Önümüzdeki hafta yapmaya karar verdiğimiz görüşmeye kadar ve Genel Sekreter’in inisiyatifi arifesinde, ortamı dinamitleyebilecek açıklama yapmak istemiyorum.” diyerek bilindik uzlaşmaz tutumunu sürdürdü.

Miçotakisde Anastasiadis gibi “seçim kampanyası döneminde, Kıbrıs Türk tarafının niyeti olarak ortaya konulanların, seçim propagandası çerçevesinde olmasını dilerim. Bazı zamanlarda söylenenler, aslında kast edilmiyor olabilir. 46 yıl sonra Kıbrıs’ı yeniden birleştirmek için çok arzu edilen çözümün bulunabilmesi için herkesin müzakere masasına,  bugün cereyan edenleri dikkate alarak, BM kararlarına, Kıbrıs’ın Avrupa gerçeğine mutlak saygıyla oturmasını dilerim.” diye Türk tarafının egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözüm hususundaki kararlılığını tam olarak algılayamadığını ortaya koydu.

Rum-Yunan ikilisinin yeni durumu,yeni Türk siyasetini hazmetmesi sözkonusu değildir. Siyasi gözlemciler Cumhurbaşkanı Tatar’ın 3 Kasım’da görüşeceği Anastasiadis’e yeni Kıbrıs siyasetini resmen bildirmesi halinde Anastasiadis’in yaygara koparacağını,itiraz edeceğini ve 5’li Konferans’ın gerçekleşmesinin ise oldukça zor bir ihtimal olduğunu belirttiler. 

Aynı siyasi gözlemciler Akıncı’nın KKTC Hükümeti,Meclisi ve Anavatan Türkiye ile üzerinde mutabakat sağlamadan,kendi kafasına göre,Meclis kararlarını çiğneyerek aldığı kararların,attığı adımların Kıbrıs Türk halkını ve KKTC’yi bağlamadığını bildirdiler.

(Konu ile ilgili detay ve yorum sayfa 2’de Hüseyin Macit Yusuf köşe yazısında) 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi